Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn mooi en geven het huis een statige uitstraling. Houten kozijnen kan je eenvoudig een andere kleur geven door deze te schilderen bij kunststof en Aluminium is dit een stuk lastiger. Het schilderen van houten kozijnen kunt u zelf doen wat aanzienlijk in de kosten scheelt of laten uitvoeren door een professioneel schildersbedrijf. Het schilderen van houten kozijnen is niet moeilijk maar om het goed te doen moeten alle lagen zorgvuldig worden aangebracht (schuren, grondverf, plamuren, schuren, grondverf, aflakken). Dus dit neemt behoorlijk wat tijd in beslag, afhankelijk hoe groot het huis is.

Het grote voordeel van hout is dat u het onderhoud zelf kunt doen. Bij kunststof en Aluminium kozijnen moet voor onderhoud vaak een specialist aan te pas komen. Met houten kozijnen bespaart je op reparatiekosten, omdat u kleine reparaties zelf kunt doen.

Houtsoort

Bij houten kozijnen wordt altijd gebruik gemaakt van hardhout, dit is sterkste houtsoort die er is. Dit omdat kozijnen voortdurend worden bloot gesteld aan zonlicht, regen en zand. Let dus bij het kopen van houten kozijnen dat het hardhout is. De prijs, voor houten kozijnen is gemiddeld 10% hoger dan van aluminium of kunststof kozijnen.

Voordelen houten kozijnen

  • Hout heeft een zeer lange levensduur, tot wel 75 jaar
  • Houten kozijnen heeft meerder stijlen en geeft een warme uitstraling
  • Eenvoudig zelf renovatiewerkzaamheden uit te voeren
  • Zelf kleur keuze bepalen.

 Top